Hukuk Bürolarında Dekorasyon
Hem çalışanlar hem de müvekkiller ve danışanlar açısından önemli olan bir konu olan “ortam atmosferi” Hukuk bürolarında hangi dizaynları kullanarak kime ne anlatmak isterseniz? Farklı bir “atmosfer” olsaydı neler değiştirilebilirdi? Büronuz hangi tarzı yansıtıyor Yansıtan tarz gerçekten yaptığınız işinizin ne kadarını kapsıyor?
Hukuk bürosu veya avukatlık ofisi denildiğinde herkesin aklına ilk olarak gelen ciddiyet, koyu renk takımlar, ağır masalar, mobilyalar adaleti temsil eden klasik araç gereçler Adalet Tanrıçası ve Terazi, Tokmak ve hepsinden önemlisi ciddi bir ortam yaratmak uğruna yapılmış birçok çaba. O halde tüm bunlar farklı olsaydı, hukuk büroları veya avukatlık ofisleri nasıl olurdu? Ya şöyle sorayım avukatlar aslında nasıl bir ortamda çalışmak isterlerdi?
Günümüzde Elif Çavuşoğlu gibi başarılı avukatlar da birer şirket gibi markalaşma ve hizmetlerini de bir ürün gibi pazarlama sürecine geçmiş bulunmaktadırlar. Hukuk bürolarının hizmetlerini bilgi birikimleri, deneyimleri, yetenekleri, imkanları oluşturmakla beraber tüm bunları bütünsel olarak birleştiren ve tarz olarak isteklerine uygun bir şekilde o marka imajını yansıtmaları gerekmektedir.
Yaptığınız iş; butik yada özel hizmetlerde bulunan bir hukuk bürosu mu? Danışmanlık sistemi ile şirketlere hizmet veren uzun saatler çalışma ortamında bulunması gereken, toplantılar ile danışanlarını ağırlayan kurumsal ve konforlu bir hukuk bürosu mu? Gelenekselliğe önem veren, gelenekselliğin içinde günümüz teknolojisi ile çalışma ortamını oluşturan bir hukuk bürosu mu? Farklı birçok departmanı içinde barındıran ve her departmana özel bir konfor sağlayan çoklu fonksiyonlu hizmet veren bir hukuk bürosu mu? Aslında hepsi ya da hiçbirini seçebilirsiniz. Ancak kendinizi ve hitap etmek istediğiniz hedefe kitleye uygun bir ortamda hizmetinizi sunmak hem sizin ve çalışanlarınız hem de hedef müvekkil ve danışanlarınız için çok büyük bir heyecan yaratacaktır.
Bulunduğunuz Büronuzun kaç m2 olduğu ile değil aslında nasıl bir tarza sahip olmak istediğinizle ve en önemlisi nasıl hizmet vereceğiniz kitleyle ilgilenmelisiniz. Böylece kendinizi kısıtlamadan istediğiniz sonuca ulaşacaksınız.
Öncelikle ofisimizin konsepti ve vereceği hizmet hedef kitle belirlendikten sonra bu hedefe uygun ofis içinde çalışması gereken kişiler ve görevleri belirlenmektedir.
Butik hizmet vermeyi planlayan ofisler için kaç m2 yeterli ise; hem çalışanların hem de müvekkil ve danışanların geldiği zaman özel bir yere geldiği havasını yaratmakla birlikte aslında işini bilen uzman kişi ile görüşecekleri duygusunu hem hissetmeli hem de gözleri ile görmeleri gerekmektedir. İşte böyle bir ortamlarda bazen bir karşılama alanı olmaz ya da bu olan oldukça küçük mekanlar olur. Küçük alanlar çok fonksiyonlu kullanabilir ve özel objelerle büronun tarzını yansıtabilir. Butik ofisler için hem şık bir görünüm hem de fark yaratan konseptler için açık ve koyu renkli ahşap ve rüstik tercihlerde bulunulabilir. Mobilya seçimlerinde yada laminat parke zemin döşemelerde Kahverengi renkleri tercih etmek yerine, krem ve gri, siyah ve kül rengi gibi renkler ile kullanılırken iddialı renklerle tarz konusunda düşünülmeyen detayları ofisinizde kullanarak, aslında bakış açınızda da her zaman düşünülen açının dışında da baktığınızı gösterecektir.
Renk seçimlerinde araya katılması planlanan renkler için; mavi, mor, lacivert, turuncu kullanılabilir. Özellikle hukuk ofisleri ile kaynaşmış kırmızı, yeşil, sarı renklerinin kullanılmaması tavsiye edilebilir.
Sadece renkler ve mobilyalar değil, bu tarzı yansıtmayı sağlayacak mekanın geri planını da düşünmek gerekli Bu noktada taş duvar veya kaliteli kağıt kaplamalar, yer için ahşap veya seçilmiş taşlarla tarz tamamlanmış olabilir.
Klasik hukuk aksesuarlarının dışında farklı bakış açıları ile kullanmak hem “hukuk simgelerini” hem de tarzın bütünleyicisi olan bakış açısını bir kez daha yansıtmış olursunuz.
Ofisimizde rahatlatıcı, modern, toplantı salonlarının bekleme alanlarının olduğu bir ortam oluşturmak, rahatlık ve tarz sahibi olarak ve yaratıcı fikirlerle çalışma alanınızda fark yaratmanız hukuk büroları içinde geçerli bir durumdur. Tamamen minimalist yaklaşımdan esinlenerek iyi bir alan planlaması ile; sade, şık ve etkileyici bir ofisiniz olabilir. Bunun için siyah, beyaz, açık griler, cam ve metal aksamlar kullanılırken, soyut kanvas tablo kullanarak da ofiste şeffaf çalışma alanları yaratılabilir.