Ejderha Sembollü Tasarım Takılar

Ejderha Sembollü Tasarım Takılar

Günümüzde takılar artık sadece süs için değil bazı sembolleri ifade edildiği için de tercih edilmektedir. Bunlardan biri de ejderha sembolüdür. Özellikle Doğu kültüründe sıkça kullanılan bu sembolü artık çoğu takıda görmekteyiz. Ejderha, bilgeliğin ve gücü sembolize etmektedir. Efsanevi yaratıklardan biri olan ejderha, boynuzları, büyük pençeleri, uzun sakalı ve ağzından ateş çıkaran devasal bir yaratık olarak bilinmektedir. Doğaüstü ve mistik güçleri ifade eden ejderha, özellikle Batı Avrupada ve Asya’da halkın masallarında çok fazla yer alır. Doğuda ilahi güçlerle bağlantısı olduğuna inanılan ve kurtarıcı olarak görülürken Batı’da karanlık güçleri temsil ettiğine inanılmaktadır.

Ejderhanın görüntüsü bize Asya’da yer alan Japonya ve Çin’den gelmiştir. Japonya’da Ejderhanın güç, bilgelik ve şans getirdiğine inanılır.  Birçok imparator, Ejderhanın sembolünü kıyafetlerin üzerinde görkem işareti olarak tasvir ettirmiştir. Çin’de ise Ejderha, doğanın dört elementi olan bir tanrı ve yağmur, şimşek olarak kabul edilmektedir. Bu efsanevi yaratığın yetenekleri o kadar büyük ki, reenkarne bile edebiliyor. İç dünyanın gücünü, sonsuz bilgeliğini ve uyumunu kişileştirir.

Doğudaki Ejderha’nın olumlu bir görüntüsünün aksine, Batı’da uğursuz bir yaratıktı. Büyük kanatları, kuyruğu ve kalın derisi olan bir kertenkele olarak tasvir edilmiştir. Efsaneler, köyleri yaktığını, insanlara saldırdığını ve onları inine sürüklediğini söylemektedir. Hıristiyanlığın gelişiyle, Ejderhanın Avrupa imajı şeytanın yüzünü kazandı. İncil’de öfkeli bir kötülük olarak tasvir edilmiştir.

Bu kadar anlam ifade eden Ejderha da sadece Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinde kalmayıp, artık dünyaca kullanılan bir sembol haline gelmiştir. Özellikle mistik tasarım kolyeler, mistik tasarım yüzükler, mistik tasarım küpeler, mistik tasarım bileklikler olmak üzere pek çok takı çeşidinde kullanılmaya başlandı. Eskiden daha çok erkeklerin tercih ettiği ejderha sembolünü artık çoğu kadın takılarında görmekteyiz.

Özellikle özel tasarımlarda bunu daha fazla görmekteyiz. Canan Yolaç’ın markası olan cananyolacstamboul’da bu gibi örneklere çok fazla rastlamaktayız. Değerli taşlarla bezenmiş ve farklı tasarımlarda olan ejderha sembollü bilekliker, yüzükler, kolyeleri https://cananyolacstamboul.com/  web sitesinde görebilirsiniz.

Bunlardan bazıları ise şunlardır. Secret Of The Universe Aqua&Ruby&White&Pink Crystal Mitolojik Ejder Bileklik, Secret Of The Universe Ametist Crystal Mitolojik Ejder Bileklik, Jr. Secret Of The Universe Aqua İkonik Ejder Rozet bunlardan sadece bir kaçıdır. Diğer ürünlerini görmek ve sipariş vermek için lütfen web sitesini ziyaret ediniz.

konumuz